Tentoonstelling ‘AfgeSTOFt’

Het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen had ons gevraagd om mee te werken aan de tentoonstelling ‘AfgeSTOFt’ in het gloednieuw erfgoedcentrum in Ename. Hier kregen wij de gelegenheid om onze typische Beverse Kant tentoon te stellen en ook tijdens bepaalde weekends demonstraties te geven.

afgestoft

Wij waren op verschillende dagen aanwezig zijn, telkens van 14  tot 17 uur:

11 en 12 februari
3 en 4, 17 en 18 maart
7 en 8, 21 en 22 april
19 en 20 mei
9 en 10 juni

finissage

Meer info:

Provinciaal Erfgoedcentrum 

Op 11 en 12 februari opent het Oost-Vlaams Provinciaal Erfgoedcentrum in Ename met een feestweekend. In dat centrum ontdek en beleef je het Oost-Vlaamse erfgoed en erfgoedbeleid.

Nog tot en met 24 juni loopt de eerste tentoonstelling ‘AfgeSTOFt’over textiel in Oost-Vlaanderen, vroeger en nu. Je maakt er kennis met het productieproces van grondstof tot stof, de productiecentra in de provincie, een aantal echte topstukken uit ons erfgoed, onverwachte toepassingen van hedendaags textiel en technieken om het verslijten van textiel tegen te gaan.

Het Provinciaal Erfgoedcentrum is ook het kloppend hart van het depotbeleid van de Provincie. Je kunt er een kijkje nemen achter de schermen van het proefproject archeologiedepot en het transitdepot voor cultureel erfgoed.

Verder herbergt het centrum nog een foyer vol kunst, ruimte voor workshops en een prachtig panorama van de archeologische abdijsite van Ename.

Info & contact:
www.oost-vlaanderen.be/erfgoedcentrum
erfgoedcentrum@oost-vlaanderen.be
tel. 09/267 72 81 (kantooruren)
twitter # erfgoedcentrum @ oost_vlaanderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>